Naaktrecreatie in Nederland

Het is jammer dat het niet zo in het voetlicht staat, dat naakt recreëeren in Nederland. Er was uiteraard heel wat aandacht voor de bekeuringen rond de Delftse Hout en de uitspraak van de rechter hierop. Toch zijn er volgens de NFN meer dan 2 miljoen Nederlanders die wel eens hun kleding achterwege laten op vakantie of zo.

skinnydip zandvoort 2013

Er zijn diverse onderzoeken geweest die aantonen dat naaktrecreatie gezond is. Je hele lichaam krijgt zonlicht (goed voor de vitamine D), bewegen is makkelijker zonder kleding aan, en je hebt bijvoorbeeld ook veel minder was omdat je kleren niet smerig worden. Waarom zijn er dan niet meer mensen in ons kikkerland die het naturisme omhelzen? Is de preutsheid aan het toeslaan? Gaat het merendeel van de mensen meer en meer gebukt onder het juk van de kledingindustrie die iedereen maar aanmoedigt om meer te kopen en te dragen? Dat zou bijzonder vreemd zijn. Als je de moderne zwemkleding voor dames bijvoorbeeld bekijkt dan is er amper nog iets ‘te raden’. Daarvoor is het dus niet. En dan de capriolen die je dames en ook heren ziet uithalen om toch maar streeploos bruin te worden. Met die dingen om je lijf gaat dat dus nooit lukken.

Voor mij is het voorlopig een raadsel waardoor dat taboe zo stevig voet aan de grond heeft gekregen. Als we dat weten kunnen we het ding eens beentje lichten.

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy