De Delftse Hout, het voorlopige vonnis

En aldus sprak de rechter gisteren over het naaktstrand in de Delftse Hout:

“De kantonrechter in Den Haag oordeelde op dinsdag 28 januari in driekwart van de behandelde zaken ten gunste van de naaktrecreanten: ze hebben afgelopen zomer volkomen legaal naakt gerecreëerd in de Delftse Hout.
De rechter kwam met een verrassende uitspraak dat vooral het aantal geklede bezoekers in het recreatiegebied bepaalt of het strand geschikt is voor naaktrecreatie. De NFN en de recreanten zijn blij dat de rechter met het vonnis in feite aangeeft dat de gemeente Delft het naaktstrand niet zomaar kan sluiten. Of een plek geschikt is voor naaktrecreatie hangt helemaal af van de omstandigheden, en niet van een beslissing van de gemeente.” (Bron: website NFN. Volg de link voor het hele artikel.)

Het is wel een bijzonder vreemde bedoening op die manier. Als er 150 geklede mensen aanwezig zijn (inclusief kinderen) is het strand opeens niet meer geschikt voor naaktrecreatie. De bedekte meerderheid heeft het dus opeens toch weer stilzwijgend voor het zeggen. Heel vreemd. En hoe is dit te handhaven? Wordt er dagelijks een nudist van dienst aangewezen om elk half uur geklede mensen te gaan tellen?

Het is in elk geval positief dat een groot aantal bekeurden hun boete niet hoeven te betalen. Het is zeker positief dat de NFN voor de niet zo fortuinlijken waarschijnlijk in beroep gaat over hun vonnis.

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy