Naakt in en om het huis

Loop je wel eens naakt rond thuis? Kledingloos zoals je bent geboren?

Als ja, dan verbaast het je misschien om te horen dat je dat niet zomaar kunt doen. Als je in al je naakte glorie langs een raam loopt en iemand kan je vanaf de straat zomaar zien, dan kan die persoon een klacht indienen voor onbehoorlijk gedrag. Ja, zelfs wanneer je in je eigen huis bent! Je wordt dan niet meteen gearresteerd, maar je loopt wel een goede kans dat je een officiële waarschuwing van de politie krijgt.

Nou moet ik wel zeggen dat ik niet weet of dat overal zo is, maar op veel plaatsen en in veel landen is dit wel degelijk zo. Als je in je eigen tuin wilt zitten om de zon op al je huid te voelen, moet je zeker stellen dat geen van je buren je probleemloos kan zien, om dezelfde reden. En denk niet dat een goede schutting genoeg is, als iemand je kan zien vanuit een raam op een hogere verdieping, dan zit je al fout.

Nude in your gardenIs dat niet belachelijk? Ongeacht hoe vrijdenkend de wereld zich voelt, wij worden beperkt in onze vrijheid door een moraal die ons opgedrongen wordt door een groep mensen die vindt dat naakt-zijn niet natuurlijk is. Erger nog is het als je bedenkt dat naakt-zijn wel degelijk natuurlijk is. Ik heb nog nooit gehoord van een baby die helemaal gekleed ter wereld kwam…

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

3 thoughts on “Naakt in en om het huis”

  1. Helemaal mee eens, ook kleine kinderen lopen het liefst naakt rond nadat ze in bad/douche of naar het toilet te zijn geweest.

  2. In Nederland geldt vooral de regel, dat je niet naakt gezien mag worden vanaf de openbare weg.
    Als iemand je kan zien vanuit een raam op een hogere verdieping, kan je je beroepen op je privacy.
    http://www.artikel430a.nl/naaktrecreant.html
    En gewoon even je buren informeren, dat je naakt recreëert in je eigen tuin.
    Ook in de jaren 70 werkte dat al prima weet ik uit ervaring voor een middenwoning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

Privacy policy