Interview met Harmen Pordon

natupop

Op 28 juli 2018 was het zover. Natupop bij Flevonatuur. De dag dat ik Harmen Pordon en zijn gezin zou ontmoeten om over zijn leven en zeker over zijn gezondheid te praten.

slecht weer

De weg naar Flevonatuur beloofde niet veel goeds maar het kwam allemaal goed! Lees hier verder het interview met Harmen.

Wie is Harmen Pordon?

Een doodsimpele hardwerkende familie man van 30 jaar uit Nederland. Naturist sinds z’n 18e. Actief promoter daarvan sinds 2015/2016. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen, waarvan 1 uit een eerdere relatie. Nummer 3 word eind september verwacht.

Hoe ben je in het naturisme terecht gekomen?

Na jaren als kind gepest te zijn heb ik mezelf de vraag gesteld hoe lang ik mijn leven daardoor nog zou laten leiden. Het antwoord was vrij simpel: niet lang. Ik ben een jarenlang zelfbedacht traject in gegaan om mezelf meer te accepteren als de persoon die ik ben en van mezelf te houden. Toen ik dat uiteindelijk op m’n 18e bereikte zocht ik een manier om dat te uiten. Toen ik naturisme bij toeval op internet tegenkwam en ik me goed inlas in wat het was, was m’n interesse getriggered. M’n liefde voor de natuur was na jaren scouting al onverminderd en toen bleek dat je dit bloot nog veel intenser kon beleven, viel m’n laatste ontbrekende puzzelstukje op z’n plek.

Harmen en Paul

Je hebt heel lang een naturisme-blog onderhouden. Helaas ben je daarmee gestopt vanwege je gezondheid. Wil je daar meer over kwijt?

Toen ik begin maart wat pijn in m’n onderrug kreeg en ik ook druk op de borst erbij had ben ik naar de dokterswacht gegaan. Nadat ik m’n klachten zorgvuldig op tafel had gelegd werd ik meteen doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar kwam al snel de diagnose trombose in beide longen en ik werd gelijk op de intensive care opgenomen. Dat bleek geen overbodige luxe want al met al heb ik ruim anderhalve week in het ziekenhuis gelegen. Het was zeer kritiek, als je m’n ontslagbrief van het ziekenhuis leest, dan staat er letterlijk massale longembolien. M’n longen zaten compleet vol. Ook zat er bij m’n nieren nog een embolie. De trombose word niet door m’n levensstijl veroorzaakt ( ik ben vrachtwagenchauffeur en heb ook jaren gerookt en ongezond gegeten ), maar door een probleem in m’n nieren. Ik plas eiwitten uit, waardoor m’n bloed al in m’n lichaam stolt. De reden dat ik zo dichtbij de dood heb gezeten terwijl ik een jong gezin heb en een kind onderweg, was de reden dat ik daar al m’n focus op heb gelegd en de blogs gestopt heb. Liever het leven leven, dan het leven vastleggen en delen, was op dat moment mijn gedachte.

Hoe reageerde je vrouw op die dramatische situatie?

Vrij heftig. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ze op dit moment in een depressie zit. Ze krabbelt wel langzaam omhoog, maar door alles wat we de afgelopen 2 jaar hebben meegemaakt, was mijn recente ziektebeeld de druppel die de emmer deed overlopen. Ze leeft op dit moment een vrij teruggetrokken bestaan en focust zich met name op ons gezin.

harmen en paul

Hoe gaat het nu met je?

Goed. De trombose is dankzij medicatie onder controle en sinds halverwege juni werk ik ook weer volledig. Onlangs kreeg ik nog een infectie op mijn been, waarvan in eerste instantie aan wondroos werd gedacht. Aangezien ik niet de bijbehorende effecten daarvan heb vermoed ik dat het wat anders is. Wel slik ik op dit moment antibiotica om de infectie te behandelen. Ook dat slaat gelukkig goed aan. Uiteraard was het wel weer schrikken.

Heb je plannen om het bloggen weer op te pakken? Ik weet dat je heel wat volgers had op je blog.

M’n Nederlandse blog Open & Bloot komt sowieso weer terug. Het kriebelt te veel. In wat voor samenstelling dat terugkomt en hoe Santana daar een rol in speelt moet ik nog bekijken. Ook omdat bij ons beide door alles het naturisme op dit moment nog een beetje op een laag pitje staat. Het Engelse blog “Bare Thoughts” komt niet meer terug. Ik heb daar al zoveel besproken dat ik nog weinig originele toevoeging voel. Het voelt afgesloten, terwijl de Nederlandse dat gevoel nog niet geeft. Wel blijft het Engelse blog online staan, zodat m’n boodschap nog steeds kan worden gedeeld. Die is simpelweg te belangrijk om te verwijderen vind ik.

Harmen en Paul

Dank je voor dit interview, Harmen! Veel succes, we kijken uit naar je volgende blog op Open en Bloot!

 

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield