Wordt jouw nieuw jaar een naakt jaar?

Goede morgen.

Eerst wens ik iedereen het beste voor het nieuwe jaar. Dat is eigenlijk een vast gegeven maar moet wel even gezegd worden.

Hoe zie jij je nieuwe jaar? Als je niet al een nudist of naturist bent, ga je erover denken? Ik weet dat het voor veel mensen tegen de ideeën van ontspanning en zelfs ‘normaal’ indruist, maar wat is normaal? Toen auto’s net uitgevonden waren vonden veel mensen ze onveilig om te gebruiken, dat paard en wagen veel verstandiger was. En nu? Overal waar je kijkt zie je auto’s.

Misschien denk je dat naturisme iets van de laatste jaren is. Volgens de Engelse Wikilpedia:

De vroegst bekende naturistenclub in de ‘westerse’ betekenis van het woord werd in 1891 in Brits India gesticht. De ‘Fellowship of the Naked Trust’ werd gestart door Charles Edward Gordon Crawford.

Oudere referenties staan onder andere op deze website:

In het oude Griekenland in de 8e eeuw voor de jaartelling werd sport beoefend door naakte mannen, en tijdens het Romeinse rijk, tussen de 2e en 4e eeuw, baadde iedereen naakt in publieke badhuizen, zonder scheiding van geslacht of sociale klasse.

Dat is heel wat langer geleden dan de uitvinding van de auto, en toch zijn auto’s helemaal geaccepteerd terwijl het naakte lichaam (waar iedereen mee wordt geboren) dat beslist niet is.Of beter: niet meer is. Ik vind dat best vreemd.

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield