Met kleding kun je je uitdrukken.

Een tijdje terug las ik een artikel over iemand en zijn verslaving aan verschillende soorten kleding. Hij had er heel veel, in alle soorten, vormen en kleuren. Fijn voor hem, en nog fijner voor de kledingindustrie met hun uit de hand gelopen prijzen.
Hij vroeg zich in het artikel af hoe iemand zich zonder kleren zou kunnen uitdrukken qua gevoelens. Hij had namelijk vrolijke kleren voor als hij zich vrolijk voelde, zwarte kleren voor droevige momenten, en alles wat daar tussenin zat.

Dat zette me aan het denken, want ik heb (uiteraard, in deze maatschappij) ook kleren voor diverse gelegenheden. Hoe zou een nudist/naturist dit op kunnen pakken als de temperatuur niet uitnodigt om kleding te dragen? Het antwoord is heel eenvoudig, zoals altijd: lichaamsverf.


Verf geeft je de mogelijkheid om jezelf door kleur uit te drukken, en houdt meteen kleding verre van de naturistische huid. En ook nog, voor veel mensen die zichzelf op die manier verven zal dit een diepere, zelfs spirituele ervaring geven in plaats van kleren aan te trekken. Met jezelf verven ben je veel intensiever en bewuster bezig met jezelf en wat je met je verschijning wilt uitdrukking. Lichaamsverf aanbrengen duurt langer, maar ik ben zeker dat het veel vervullender is.
Wel goed opletten als je hiermee aan de gang gaat, niet alle verf is geschikt voor op de huid. Sommige soorten verstikken de huid en andere bevatten ingredi├źnten waar je zelfs ziek van kunt worden, afhankelijk van je gezondheid en eventuele allergie├źn. Het is de moeite waard om dit goed te onderzoeken.

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield