Mijn vakantie, deel 3. De macht van de naakte mens.

De kracht van de naakte mens? Oh jazeker!

Het is heel interessant om te zien hoeveel geklede mensen er niet gewend zijn om een zelfbewuste naakte persoon tegen te komen. Ik heb heel wat strandwandelingen gemaakt bij Corralejo (Fuerteventura):

Alle stranden in Spanje (de Canarische eilanden zijn spaans grondgebied) zijn vrij toegankelijk voor naakte alsook geklede mensen. Dat is erg opvallend voor een streng katholiek land. maar een zegen voor de mensen die liever niets aanhebben dan hun huid en goede zin. Gedurende elke wandeling zag ik veel geklede mensen (varierend van lange broeken en shirts met lange mouwen tot de meest minuscule zwemfrommels die niks verbergen). Veel van die mensen proberen uiteraard ‘onopvallend’ te kijken naar de naturisten die voorbij komen. Niet meer dan te verwachten.

Ik merkte ook dat als je op je gemak doorwandelt en die mensen gewoon aankijkt, dat ze heel snel hun ogen afwenden en het zand onder hun voeten of iets vaags in de verte opeens heel interessant vinden. Sommigen kijken ook strak vooruit en weigeren te accepteren dat jij daar naakt rondloopt. Dat was echt interessant.

Het merendeel van de naaktstranden die ik heb bezocht werden vermeden door geklede zonaanbidders, dus was dit een heel aparte ervaring.

Iets van een heel andere orde was toen een engels-sprekend gezin op me af kwam, 2 ouders en een dochter van rond de 14. De moeder liep voorop en zei opeens “Kijk naar de zee, Suzy, kijk naar de zee.” Ja hoor, een poging om te voorkomen dat het meisje mij zag. Toen stopte haar vader en zei: “Jij hebt geen schaamte he?”Ik vroeg hem “Schaamte waarvoor?”
“Omdat je niks aanhebt!” was zijn antwoord.
Mijn reactie was: “Jij hebt geen schaamte, he?” Dat verrastte hem. “Jij hebt geen schaamte, omdat je aanneemt dat jouw manier van leven de enig juiste is.” Toen liep ik weg.

Sommige mensen…

Author: Paul

Promoting the clothes-free lifestyle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment Spam Blocking by WP-SpamShield